GRUZINIŠKO CHAČAPURI KEPIMAS
Receptai, istorija, gamyba, ragavimas
Programa skirta ugdyti pažinimo ir menines kompetencijas per tautinių mažumų kulinarinį paveldą, atskleisti mūsų šalies tautinių mažumų išskirtinumą. Užsiėmimai gali būti integruoti į pamokas, teminius susibūrimus, renginius.
Nuo seno Trakai buvo daugiatautis miestas. Į Trakus vilioja ne tik gamtos grožis, didinga pilis, bet ir karaimų, totorių kulinarinis paveldas. Nuo šiol Trakuose galėsite pažinti ir gruzinų kulinarinį paveldą.
Jus pasitiks gruzinų tautiniais drabužiais pasipuošę programos rengėjai. Klausysite pasakojimo apie gruzinų papročius, virtuvės tradicijas, Gruzijos regiono Kachetijos išskirtinumą.
Gaminsime Chačapuri – Gruzijos virtuvės simbolį. Chačiapuris - sudurtinis žodis, reiškiantis „sūrį“ ir „duoną“.
Gruziniškas maistas tikrai labai skanus ir įkvepia kulinariniams eksperimentams. Vienas tokių patiekalų yra chačapuris. Jo įdarui gaminti gruzinai naudoja tirpstančius minkštus vietinius sūrius – sulgunį ir imerulį. Sūrių žinovai sako, kad juos galima pakeisti mocarelos ir fetos mišiniu.
Chačiapuris labai kasdieniškas produktas, kuris dažniausiai valgomas tiesiog rankomis, kaip užkandis.
Atsiskaitymas: grynais pinigais pagal kasos kvitą arba pavedimu pagal sąskaitą faktūrą (atvykstama su garantiniu raštu). Jei grupėje yra mažiau negu 15 dalyvių, mokama kaip už 15.
Programos vyksta kiekvieną savaitės dieną nuo 10 val. iki 20 val. pagal išankstinę rezervaciją.
Informacija teikiama ir užsakymai priimami: +37069827197, el.p. trakuamatucentras@gmail.com
.
-
Vieta
Trakų amatininkų rezindencijos
-
Trukmė
1,5-2
-
Kaina
15€ žmogui
-
Žmonių skaičius
15+
-
Amžius
7+
-
Kalba
LT RU
-
Kategorijos