
GRUZINIŠKŲ PATIEKALŲ DEGUSTACIJA
Istorija, Gruzijos regionų kulinariniai skirtumai, patiekalų pristatymas
Programa skirta ugdyti pažinimo ir kulinarines kompetencijas per tautinių mažumų kulinarinį paveldą, atskleisti mūsų šalies tautinių mažumų išskirtinumą. Degustacija gali būti integruota į teminius susibūrimus, renginius (pvz. gimtadienis, mergvakaris/bernvakaris ir kt.)
Gruziniškų patiekalų degustacijos metu patiekiami išskirtiniai patiekalai perteikiantys Gruzijos kultūrą: šalti, karšti užkandžiai, karšti mėsos ir žuvies patiekalai, desertai, pasakojama apie kiekviena patiekalą: produktus, kaip ir kokiuose regionuose gaminama, su kuo valgoma.
Taip pat pagal pageidavimą galima užsisakyti vyno ir čačios pateikiamų pagal Gruzijos tradicijas, kitų tautos gėrimų, kavos, sulčių. Degustacijos pabaigoje, prie deserto puikiai tiks gruziniška kalnų arbata su ypatingu kaštonų medumi iš Batumio sodo.
Degustacijos trukmė nuo 2 iki 3 val.
Degustacijos meniu kiekis skirtas 20 žmonių.
Šaltieji užkandžiai
Baklažanų suktinukai su riešutais 4 porc.
„Megreliškas“ lobio– virtos raudonosios pupelės pagardintos prieskoniais ir riešutais 3 porc.
Gruziniškos naminės salotos – šviežios ir troškintos daržovės su Suluguni sūriu 4 porc.
Karštieji užkandžiai
„Imėritiniškas“ chačiapuri 3 porc.
Chinkali – su aviena 20 vnt.
Karšta gruziniška duona 5 vnt.
Karštieji grilio patiekalai
Vištienos šašlykas 4 porc.
Avienos nugarinė 6 porc.
Liulia kebabas 4 porc.
Sviestažuvės šašlykas 4 porc.
Desertas
Čiurčhela 4 porc.
Gaivieji, alkoholiniai gėrimai, kava, arbata, sultys užsakomi pagal individualų poreikį ir į kainą neįskaičiuoti.
Gaivieji gėrimai
Gruziniškas limonadas be konservantų " Natakhtari" (vynuogių, kriaušių, tarchunas) 1but. (talpa 0,5)
Naminis kompotas iš Feihoa 1 l,
Vynai
Baltas sausas vynas „Tsinandali“ 1but.
Baltas sausas vynas „Mtsvane-Kisi“ 1but.
Raudonas sausas vynas „Kondoli Saperavi“ 1but.
Raudonas pusiau saldus vynas „Khvanchkara“ 1but.
Prie desertų tinkantis desertinis vynas „Santrapezo Ice wine“ gaminamas iš sušalusiu vynuogių vaisių, 50g
Gruziniškas šviesusis alus „Natakhtari“ 0,5 l
Gruziniška degtinė išgauta iš vynuogių vaisių „Chacha“ 40laips. Ir/arba 50laips. 1but.
Brendis „Sarajishvili XO“ 50g.
Kainos gali kisti, priklausomai nuo meniu kainų.
Atsiskaitymas: grynais pinigais pagal kasos kvitą arba pavedimu pagal sąskaitą faktūrą (atvykstama su garantiniu raštu). Minimali užsakymo kaina 350 Eur.
Programos vyksta kiekvieną savaitės dieną nuo 10 val. iki 20 val. pagal išankstinę rezervaciją.
Informacija teikiama ir užsakymai priimami: +37069827197, el.p. trakuamatucentras@gmail.com
-
Vieta
Trakų amatininkų rezindencijos
-
Trukmė
2-3 val.
-
Kaina
35€ žmogui
-
Žmonių skaičius
10+
-
Amžius
18+
-
Kategorijos