GRUZINIŠKŲ CHINKALIŲ VIRIMAS
Receptai, istorija, gamyba, ragavimas
Programa skirta ugdyti pažinimo ir menines kompetencijas per tautinių mažumų kulinarinį paveldą, atskleisti mūsų šalies tautinių mažumų išskirtinumą.
Užsiėmimai gali būti integruoti į pamokas, teminius susibūrimus, renginius.
Nuo seno Trakai buvo daugiatautis miestas. Į Trakus vilioja ne tik gamtos grožis, didinga pilis, bet ir karaimų, totorių kulinarinis paveldas. Nuo šiol Trakuose galėsite pažinti ir gruzinų kulinarinį paveldą.
Jus pasitiks gruzinų tautiniais drabužiais pasipuošę programos rengėjai. Klausysite pasakojimo apie gruzinų papročius, virtuvės tradicijas, Gruzijos regiono Kachetijos išskirtinumą.
Chinkliai – tradiciniai gruziniški koldūnai, kilę iš Pšavijos, Mtiuretijos bei Chevsuretijos regionų ir vėliau išplitę po visą Kaukazą. Dažniausiai chinkalių įdarui naudojamas mėsos faršas su prieskoniais.
Tai milžiniški koldūnai su malta ir prieskoniais pagardinta mėsa, suspausti į mazgelį viršuje. Chinkaliai, valgomi rankomis taip, kad sultinys neištekėtų į lėkštę, o mazgelis, už kurio paimamas chinkalis, paliekamas nesuvalgytas.
Pasigaminti chinkalius galite (iš anksto susitarus pasirinktinai) su su mėsos, grybų, sūrio įdarais.
Atsiskaitymas: grynais pinigais pagal kasos kvitą arba pavedimu pagal sąskaitą faktūrą (atvykstama su garantiniu raštu). Jei grupėje yra mažiau negu 15 dalyvių, mokama kaip už 15.
Programos vyksta kiekvieną savaitės dieną nuo 10 val. iki 20 val. pagal išankstinę rezervaciją.
Informacija teikiama ir užsakymai priimami: +37069827197, el.p. trakuamatucentras@gmail.com
-
Vieta
Trakų amatininkų rezindencijos
-
Trukmė
1-1,5
-
Kaina
15€ žmogui
-
Žmonių skaičius
15+
-
Amžius
7+
-
Kalba
LT RU
-
Kategorijos